Dance Teacher Resources

Fosse Quiz

How much do you know about jazz dance icon Bob Fosse?

By Rain Francis.

1. Which of the following characters would you NOT find in Chicago?

a) Mary Sunshine
b) Roxy Hart
c) Lilli Vanessi
d) Billy Flynn

2. In the 1972 film Cabaret, Sally Bowles is a performer at what club?

a) The Kitten Klub
b) The Kit Kat Klub
c) The Top Kat Klub
d) Top Hats ‘n’ Kats

3. The 1953 film Kiss Me Kate was inspired by which Shakespeare play?

a) Romeo and Juliet
b) The Taming of the Shrew
c) Much Ado About Nothing
d) Othello

4. The video for Beyonce’s Single Ladies was inspired by what Bob Fosse number?

a) All That Jazz
b) I Gotcha
c) Mexican Breakfast
d) Bye Bye Blackbird

5. Rich Man’s Frug is a number from which Fosse film and stage show?

a) Sweet Charity
b) Pippin
c) The Pajama Game
d) Damn Yankees

6. In the semi-autobiographical All That Jazz, who plays the elder “Joe Gideon”, the character based on Bob Fosse?

a) William Shatner
b) Michael York
c) David Hasselhoff
d) Roy Scheider

7. As a Choreographer and Director, Fosse won nine Tony Awards and one Academy Award. What film was the Oscar for?

a) Cabaret
b) The Little Prince
c) Lenny
d) Kiss Me Kate

8. In the 1969 film Sweet Charity, who played Charity Hope Valentine?

a) Gwen Verdon
b) Shirley MacLaine
c) Liza Minnelli
d) Ann Reinking

9. Which of the following is NOT a number in The Pajama Game?

a) Steam Heat
b) Hernando’s Hideaway
c) Shoeless Joe from Hannibal, Mo
d) Small Talk

10. What moniker is given to Amos Hart in Chicago?

a) Fred Casely
b) Mister Cellophane
c) Pal Joey
d) Mr. Applegate

Answers:
1 – c; 2 – b; 3 – b; 4 – c; 5 – a; 6 – d; 7 – a 8 – b; 9 – c; 10 – b

Top photo: The Female Ensemble in Australia’s Chicago. Photo by Jeff Busby, 2009.

Published by Dance Informa dance magazine – everything dance in Australiadance auditions, dance news, dance events and resources for dance teachers.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

To Top