Dance Teacher Resources

Dance Quiz – Dance Stars throughout history

Test your dance knowledge…

By Rain Francis.

With which name would you MOST associate Ginger Rogers?

a) Gene Kelly

c) Mikhail Baryshnikov

c) Fred Astaire

d) Donald O’Connor

For which ballerina was the Dying Swan choreographed by Mikhail Fokine?

a) Anna Pavlova

b) Natalia Markova

c) Alicia Makarova

d) Anna Karenina

Who did Lucette Aldous dance alongside in the 1973 filmed version of Don Quixote?

a) Mikhail Baryshnikov

b) Rudolph Nureyev

c) Anthony Dowell

d) Carlos Acosta

Which of the following names would you LEAST associate with contemporary dance?

a) Martha Graham

b) Jose Limon

c) Cyd Charrise

d) Merce Cunningham

Which king is best associated with the origins of classical ballet?

a) Louis XIV (King of France from 1643-1715)

b) Henry VIII (England, 1509-1547)

c) Ferdinand III (Italy, 1637-1657)

d) Phillip III (France, 1270-1285)

Which of the following was Gene Kelly the star of?

a) Singin’ in the Rain

b) An American in Paris

c) Ziegfeld Follies

d) All of the above

Which American ballerina wrote Dancing on my Grave?

a) Maria Tallchief

b) Gelsey Kirkland

c) Darci Kistler

d) Cynthia Harvey

Who’s daughter is Liza Minnelli?

a) Elizabeth Taylor

b) Debbie Reynolds

c) Margot Fonteyn

d) Judy Garland

Who choreographed Cabaret, Chicago and Damn Yankees?

a) Bob Fosse

b) Jerome Robbins

c) George Balanchine

d) Alvin Ailey

What nationality is renowned dancer Sylvie Guillem?

a) Italian

b) English

c) French

d) Canadian

 

Answers:

1 – c, 2 – a, 3 – b, 4 – c, 5 – a, 6 – d, 7 – b, 8 – d, 9 – a, 10 – c

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Billi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

To Top